Un tipico piatto nigeriano: la zuppa “Afang” - A tipical nigerian plate: the “Afang soup”

  • di Redazione Il Solidale
  • 27 feb 2017
  • Migrantes 2.0

Un tipico piatto nigeriano: la zuppa “Afang” - A tipical nigerian plate: the “Afang soup”

Quando facciamo una grande festa, nella nostra casa, usiamo una grande pentola di alluminio

chiamata aschnubad. La pentola poggia su tre piedi perché sotto viene acceso il fuoco.

La usiamo per cucinare una zuppa chiamata “Afang soup”. 

Questa tipica zuppa nigeriana è fatta da tanti ingredienti:

Cavolo nero, Pesce secco, baccalà, lumache, gamberi, spinaci, cipolle, peperoncino, olio di palma

Questi sono tutti gli ingredienti.

Li mettiamo dentro la pentola fino a quando sono cotti e pronti da mangiare.

________________________________

When we do a party, in our house, we use a very big alluminium pot called aschnubad. It has, on the bottom, three legs that need to leave standing the pot on the fire.

We use it to cook a soup called “Afang soup”. 

This traditional nigerian soup is made with many ingredients like:

Black leave, Big dry fish, Perennial, Crayfish, Water leave, Onion, Pepper, Red oil. 

These are all the ingredients.We put all the ingredients together and they cooked until they are ready to eat.

Christofer Jessica, dallo Sprar Mineo